Minä tykkään Suomesta =)

Vi har haft strålande varmt väder sen vi kom hit i måndags ... Igår var det minst 30 grader (för varmt för mig men vaddå) I måndags när vi kom så åkte vi och hälsade på Antons farmor. Han fick en jätte fräsig motorcykel av henne som enbart är gjord på "skrot". Bildelar liksom men gjort till en motorcykel. Ska lägga ut ett kort sen.
Igår besökte vi Vaasa stan, hur mysig som helst. Stor men ändå med massa träd och grönska, och vissa äldre hus.
Idag ska vi en tur till stan igen (äntligen befinner vi i en stad som kan kallas för "stad" utan att det låter fel - som det gör det när man kallar Kramfors för "stad" istället för by!)
I morgon ska vi ut till skären där både Esas syster och mamma har stuga.
Anton älskar faster - förstås. Hon har en hel del kort på honom och har även några fina förstoringar på väggarna. Vi ska få tavlan som hon målat på Anton =)
Andra han har fått träffa är sin största kusin Christian, och i morgon ska vi även en sväng till farmors syster som fyller år.
Det här blev ett lite osammanhängande inlägg, finns mycket att berätta men lättare när det kommer kort så att jag kan skriva lite om varje kort (fråga inte hur många jag knäppt hittills :P)
Jaja, skriver mer när vi kommer hem om inte annat!
KRAM till er som brukar få kramar från ett varmt och soligt Finland =)





FINLAND

Idag åker vi till Finland !!! Båten går klockan 08.00 från Umeå/Holmsund till Vasa. Jag är aptrött (la mig 00.30, klev upp 02.45) men ska sova i bilen ...
Jag kommer antagligen inte att blogga något medan vi är där, kanske det blir något inlägg. Men alla bilder får vänta tills vi kommer hem igen - och då blir det ju desto fler bilder ^^ Jag är ju ganska manisk med kameran (lindrigt sagt)
Nu ska jag hälla i mig cappuccino och måla på lite mascara på dom här rödsprängda ögonen ...
Nu ska familjen Seittu ut på sin första riktiga familjesemester =)



Dagen före DAGEN ...

Plitar ner ett snabbt inlägg nu då mitt i alltihop. Vi lämnade av Onny hos mamma i stugan, och hela dagens planering ligger flera timmar back. Vi kom dit halv tre och kom hem halv sex. Hade ingen lust att åka därifrån - strålande sol, hav och en super mysig veranda med perfekta solstolar och tjocka dynor under - vem skulle inte bli sugen att sitta där en hel dag med iskall dricka och en bra bok ???
Men stugan står ju kvar och det ska bli så roligt och spännande att få åka till Finland och besöka Esas familj !!!
Anton fick sitta på mormors Harley och det tyckte han var kul. Ska ta kort nästa gång.
Vi köpte nya tallrikar, skålar och handdukar idag. Just nu så är Esa och tvättar bilen både invändigt och utvändigt. Jag hann ju inte göra det invändigt idag som det var tänkt. Själv sysslar jag med marktjänsten - heter det så? Har dammsugit, skurat golv och plockat lite. Fönstrena är putsade och vi kommer att lämna den här lägenheten skinande ren. Känns BRA!
Men nu åter till sysslorna som är kvar ...


Bara för att jag inte får dricka dricka så betyder det inte att jag inte försöker!!


Näää den var helt tömd ...

Lite mer kort från midsommarafton på Rotsidan ...

Antons nya kläder. Hur fina som helst och hur opraktiskt som helst med vitt - JAG VET. Men det är ju så fint den lilla stunden kläderna får vara just det ... Vita.


Gumman


För en gångs skull så kom vi ihåg att ta med haklapps tröjan!!


Anton Älskar ananas =)


Har du något gott att bjuda på lilla husse undrar Onny ...


Rotsidan


Hehe molnen såg faktiskt ut så ;-)


Midsommar kväll ...

Midsommar kväll och jag mår precis lika primadonnis som jag gjorde i morse (fördelen med att inte dricka - eller droga)
Rotsidan. Grilla. Jordgubbar. Film (med Robert Pattinson i huvudrollen) Chips. Dr Pepper - våran midsommar. Och om några år bli det väl ett riktigt traditionellt firande med midsommar stång, små grodorna och sånt när barnen är lite större =)


Världens finaste pojke på Rotsidan =)


Finaste grabbarna Seittu ♥


Världens finaste prinsessa ...


Så vacker, min sessa ...


♥ ♥ ♥

GLAD MIDSOMMAR !!!

Hoppas att ALLA får en trevlig midsommar och att dom som dricker inte glömmer bort att det kommer en dag i morgon också ;-)



Bilden är från Google ...



Haft en bra solig förmiddag och en mindre bra eftermiddag ... Och en lugn kväll!

I förmiddags medan Anton (och Esa) sov så garnerade jag mig med kokkos olja, fixade ordning en kopp cappuccino, drog på mig solbrillorna och satte mig ute på balkongen i hela 45 (!!!) minuter - jag slog mitt eget rekord i att sola ute, i vanliga fall orkar jag sitta en kvart om ens det ... Otroligt skönt och avslappnande, men ska fuska hela helgen med solarium. För att komma upp i den färgen jag vill ha genom att sola ute under tre dagar - det fixar inte jag! Dessutom så skulle det tydligen regna någon dag i helgen enligt yr.no.
Och i eftermiddags fick jag skämma ögonen ur mig ... Inte kul någonstans. Men nu har vi tagit ett beslut som känns lite trist men ändå ett som blir bäst. Har man inte tid eller plats då har man inte tid eller plats. Så är det bara. Och man är ju jävligt egoistisk om man har kvar något "bara för att ha", eller för att det är jobbigt att göra på något annat vis. Men det kommer att ordna sig till bästa det här, oavsett hur det än blir ♥
Har införskaffat mina nödvändiga små grejs inför resan nudå såsom: lite smink artiklar, ansiktsmasker, nagellack, våtservetter att ha i bilen, dusch grejer ... Ja typ sånt. Små men nödvändiga saker!
Lördag och söndag kommer att ägnas åt städning, packning och tvätt. Eventuellt att grilla också ...
I morgon ska vi grilla på Rotsidan. Där vi även förlovade oss. Och den 20:e den här månaden var det exakt 2 år sen vi förlovade oss - men det glömde vi helt bort ... Jaja, i november har vi varit tillsammans i 4 år och det missar vi förhoppningsvis inte att uppmärksamma. Och när vi har gift oss (nästa projekt) kommer vi säkert att komma ihåg bröllopsdagen ;-) ... Förhoppningsvis ...


Åk någon gång ... Jag blir ju rastlös av att du ska stanna och knäppa kort hela tiden Fattar du väl ?!


Det finns massor att titta på om man kollar upp !!


Min lilla tröttfis ♥


Mmmm ... Vad det är härligt att leva =)


Nu såg jag något spännande ... Flytta på dig mamma ...

Nu finns förresten min älskade Dr Pepper i 1,5 L flaskor här i Kramfors med *GLAD* Fast det kanske jag inte borde vara ... Risk för missbruk!

Mammas lilla fotbolls kille ...

Bollen är rolig ...


... jag kan både sparka OCH kasta den ...


Sådär ja! =)

Sol Trevligt sällskap Jordgubbar & Grillning vid Icktjärn - den ultimata sommardagen ...


Sitter här i soffan nu med en stor skål gotta (vi ska se på film efter det här inlägget)
Har haft en jättebra dag. Bilen gick igenom ombesiktningen! Esa spelade golf på förmiddagen, och jag bjöd hem Bea så att vi kunde umgås lite innan vi åker. Medan jag väntade på henne började jag städa balkongen. Sopade, torkade av bordet och ställde stolarna i duschen. Ska lägga dit korkmattor över hela balkongen så att man bara kan gå ut där utan skor (det är inte någon fräsch eller barfota vänlig balkong), fixa dit lite blommor och tvätta stolsdynorna. Mysigt men drömmen är ju ändå ett eget hus med altan och trädgård. Vi har börjat prata om det igen ... Spånar lite ... För och nackdelar ... Osv. Och vi har ju "vårat" jätte mysiga hus som ligger i Bollsta. Inte världens mitt punkt - men samtidigt så måste man ju vara realistisk. Skulle vi hitta hus i Nordingrå tex. så gäller det att komma i gång med verksamheten på en gång. För att pendla till Esas jobb skulle både kosta tid och pengar. Skulle vi bo så att han tar sig till jobbet ändå utan att det tar just tid och pengar så vore det perfekt. Då slipper vi ju stressen över att vi måste börja med det vill göra.
I alla fall så hade Bea med sig cappuccino, jordgubbar, winsor kaka och kex. Otroligt gott. Vi fikade hemma, och ett tag efter att Esa kommit hem (och klippt gräsmattan - jaaa han är flitig och uthärdig min älskling - klippa gräsmattan efter en 4 timmars golfrunda!!) så tog vi vårt pick och pack och åkte upp till Icktjärn där vi grillade korv med bröd och potatis sallad. Jättemysigt förutom att en viss Solstråle var riktigt grinig! Han var trött och har två tänder på G - men det här var första gången på snart 15 månader som han varit grinig längre i en timme. Och jag överdriver inte. Idag var han som ett "vanligt" barn säkert brukar vara emellanåt. Annars är han ju Bra humör - personifierad!!
Fick förresten låna ett par ballerina av Bea - tack gumman nu är min semester räddad! Verkligen alltså, eftersom jag inte har råd med nya skor just nu och behöver att par sommar skor.


Bilden säger väl allt ... Aptit retande ...


Bea och Anton


Hon är rolig att umgås med tycker både jag och Anton =)


Snyggingen no 1 - lånat Beas solglasögon ...


Alla tittar in i kameran ... Eller inte ...


SÖTAST


Anton plockar - och smakar - rabarber med pappa ...


... ganska surt ...


Snygg grabbarna Seittu och Onny ...


Mamma och Anton (visst jag har gått upp 14 kilo men klänningen är faktiskt i den "puffigare" modellen så jag ser aningen större ut än vad jag är faktiskt!!!) Har toppat håret också ...


Va, är det där verkligen MIN mage ???


Mmmm vad gosigt - jag älskar dig !!!


Fina Bea och Anton (och gumman där bakom)


Icktjärn


Hur mysigt som helst där ...


Spegel blankt ...


Bäcken strax innan sjön ...


... porlar så fint ...

Tack för en kanon BRA dag ... Nu blir det kramar, pussar, film och gotta ...
JAG ÄR LYCKLIG ♥




ANTON

Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring. Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.
Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara; Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara


(Jessica Marie Nilsson)

Kent - Dom som försvann (SÅ BRAAA)


Birsta ... Och nu är det exakt en vecka kvar till SUOMI =)

Gjort Birsta idag nu då ... Eller några affärer rättare sagt ... Hittade ett par sandaler till Anton, och så kunde mamma maniac inte låta bli att köpa två par byxor, två t shirts och en tröja åt prinsen också =)
Fast jag kände mig rätt gammal och trött när jag gick omkring där med Anton i vagnen, mamma mage och ringen på fingret (gäspande) Speciellt inne på Din Sko - då är det en trevlig pratglad ung ljushårig och söt kille i kassan (säkert bara nåt år äldre än mig kanske) som jag betalade hos. Och hade jag varit singel då ... Nädå, skojar. Men i alla fall så kände jag mig bara rätt gammal just där och då med barn och allt.
Dom som är lite äldre när dom får barn brukar ofta känna sig yngre har jag hört - och är man ung när man får barn så känner åtminstone jag mig äldre ...
Det här är första lugna stunden på hela dagen. När vi kom hem käkade vi och sen for Esa till Kent för att fixa med bilen. Han har inte kommit hem än, men det som skulle göras tar ju sina timmar. Hmm, kul första semester dag ... Eller inte. Men skönt att få bilen fixad innan vi åker till Finland! Jag ska dammsuga ur den i morgon. Och rolla - svårt att få bort hundhår från sätena. Nästa bil ska också vara en kombi fast större så att både hund och stereo anläggning får plats därbak. Ja pojkar killar män - spelar ingen roll vilken ålder dom är i, ljudet ska vara högt och bra och då ska man ju ha en massa grejer som bas sub och ... ja, fler namn på allt kan jag inte!
Jag har dammsugit, skurat golv och dammtorkat. Renbäddat sängen och diskat undan diskberget som bara växte. Anton var jätte trött så han somnade runt kvart över sju. Efter Birsta for vi förresten hem till Esas kompis och hans fru på kaffe och bullar. Dom bodde jätte mysigt och har en massa katter. 6 - 7 raskatter och någon bondkatt. Jag fick se några stycken - hur fina som helst. Bland annat så hade dom två Maine Coon (som jag såg, tror dom hade en till inne) Världens största katt. Och hur fina som helst. Trots att dom två vi träffade bara var ungar så var dom lika stora som en fullvuxen normal stor katt ungefär och såg mer ut som lodjur. Ska vi ha raskatt någon gång så blir det helt klart en sån!
Anton fick åka ruschkana och han blev överlycklig över tramp traktorn som dom också hade och som han fick sitta på. Dom har barnbarn, så dom hade en hel del roliga leksaker att roa sig med ...




Här är en Maine Coone. Bilden är tagen från Google ...

Oj nu blev det ett sånt där långt inlägg igen. Jag är verkligen inte bra på att skriva kortfattade stycken (var alltid ett problem i skolan när man bara skulle skriva en novell på typ max 2 A4 sidor!)


Anton utanför Ikea efter lite shopping med mamma ...


Avslutar en effektiv dag med jordgubbar/grädde och Wallander ...

Vi har haft en BRA dag. Jag var riktigt effektiv på morgonen - torkade ur kylskåpet, rengjorde spisen, spisfläkten och alla hyllor som är ovanför (bara inuti spisen som är kvar att rengöra) Dammsög och har små plockat lite sådär.
Lite senare på dagen mattades effektiviteten av lite och jag slappade med en cappuccino framför Bonde söker fru - Australien, medan jag målade mina nu halv långa naglar klarlila. Jag har sparat ut naglarna lite nu, i vanliga fall trivs jag med att ha korta (men alltid målade) Mina naglar växer väldigt fort, däremot så är dom ganska sköra. Inte jätte sköra men ändå.
Enda fördelen med att bilen lite gick igenom besiktning är att Esa ska åka ner till Bil tema i Sundsvall i morgon och kolla efter lite grejs till bilen. Och eftersom Anton får sina pengar i morgon då passar vi två också på att följa med för att se om vi kan hitta några fina sandaler åt honom. Så tur i oturen med bilen med andra ord ...
Nu ska vi se Wallander Indrivaren och äta jordgubbar med grädde, och sån där liten Magnum after dinner glass i  ♥



Idag så satt förresten jag och Anton och skrattade ikapp åt varandra - jag låtsades skratta och han låtsades så han blev alldeles röd i ansiktet. Och till slut skrattade vi på riktigt efter att ha suttit och pressat fram skratt. Himla gulligt!!!
Och han är så söt när han står i fönstret och väntar på Esa då han har varit borta och kommer med bilen. Han blir så glad och så knackar han på rutan åt Esa.
Nu ikväll så satte vi ner Anton i två sits soffan framför UP. Han bredde ut sig och såg ut som en tonåring haha. Med pappas bilnycklar och välling flaskan i högsta hugg.
ÄLSKAR DENNA LILLA KILLE SÅ OBESKRIVLIGT MYCKET!


Slappelislapp ...


STÖR EJ !!!


Och så dom här ursöta småhänderna ...



Fanfanfan ...


Lördag: stadsfesten ... tivoli ... langos ... och kvällen avslutades med jordgubbar & grädde ...

Sitter med en 15 minuters ansiktsmask och har nyss lagt stjärnan för sin morgon powernap, så jag passar på att blogga lite då ...
Igår var vi på stadsfesten. Det var samma gamla vanliga (har ju bara bott här i tre år i och för sig, men tror att det är rätt lika alla år) Det var tivoli också, men tyvärr så var det enda som Anton kunde åka inte vuxen anpassat, så lilleman fick nöja sig med att titta. Men nästa år kanske ... Vi åt munkar, Anton korv och jag langos. Älskar langos. Blir mätt av en men skulle lätt kunna äta ihjäl mig ändå.
Vi var ute ett par timmar på dagen, åkte hem lagom tills det mulnade på. Anton däckade rätt omgående i sängen! Och visst är inte alla som var på stadsfesten från Kramfors, men jag blir lika förvånad varenda gång det är nåt jippo - va, bor det såhär mycket folk i den här hålan ?!? Sen så är ju jag småstadstjej. Jag skulle inte vilja bo i en stor stad. Trivs med dom norrlänskaskogarna och naturen. Däremot så är det jävligt kul att åka till större städer för att shoppa. Men bo - NEJ TACK.
Vi åt jordgubbar med grädde på kvällen. Det är väl den enda som brädade langosen igår ^^


Tivoli. Men för Anton var det minst lika spännande att se på allt folk som det hade varit att åka karusell, tror jag. I alla fall när man bara är 1 år ...


Mmmm ... Korv är en favorit ...


Ja så kan man ju också dricka (vatten!)


Esa skrev in våra namn på det som kanske ska bli världens längsta gästbok ... Skulle väl hamna i Guiness rekordbok eller nåt om hela rullen fylls på ...



Hemma bra ... Och hemma bäst =)

Mammas hus är ju också mitt hem - så "borta bra men hemma bäst" stämmer inte riktigt här ... Det blir hemma bra och hemma bäst istället =)
Kebabrulle, gotta, dricka och äntligen en massa mys i soffan har vi ägnat oss åt den här kvällen. Så UNDERBART ♥ Älskar mitt/vårt liv - skulle inte vilja byta med någon ens för en sekund! Nu ropar sängen på oss ...  (Wow vi har varit uppe länge ikväll ändå - klockan är snart halv tolv och jag har inte somnat i soffan!)



Vissa stunder i livet vill man gömma och bevara i sitt hjärta föralltid ...


Varma mackor ... Hemfärd idag och så ... just det, regn ...

Vi åkte inte hem igår, Esa skulle ändå jobba från torsdag eftermiddag tills idag och jag ville inte att Anton bara skulle få träffa pappa en stund innan det var dax att skiljas åt igen ... Och vad underbart - från och med idag eftermiddag så börjar hans SEMESTER (eller ja den börjar på måndag om vi ska vara petnoga men han är ju ledig helgen) !!! Äntligen ... Jag slår vad som att jag är 100 gånger gladare över den än vad Esa är - som också är glad förstås - men gladast är nog Anton! (Pappas pojke) Ikväll så ska han få gosa ihjäl mig, jag är nämligen farligt nära att drabbas av skrumphjärta i brist på mys och allt som ingår efter dom här dagarna ifrån varandra. Tror aldrig att det är något jag kommer att växa ifrån - mitt extrema behov av närhet.
Det är ju stadsfesten idag, och hela helgen, men vi skippar idag eftersom vi ändå kommer hem senare i eftermiddag. Dessutom så regnar det. Ovanligt? Förvånande? NEJ. Inte för att det stör mig idag, inte ett dugg faktiskt. Tycker bara att det är mysigt att dega ner sig i soffan medan regnet smattrar mot rutorna!!
Anton och jag åt varma mackor nu på morgonen. Hur gott som helst.


Anton Älskar morfars gitarr. Han är helt såld och när morfar spelar så blir han jätte fascinerad. Esa måste ju köpa en gitarr (synd att hans gitarrer med tillbehör försvann på ett jävligt Idiotiskt sätt! Skriver inget mer om pga av vilken idiot men ...) Och Anton måste få en egen när han blir lite större =)


Det ÄR roligt att få pussar av stor tungan ...


Anton och morbror ...

I morgon går jag in i vecka 25 - och den här lilla bebeisen är det nästan ad/hd varning på så mycket som h*n lever om och tilltyglar mina revben bland annat! Men det är bara mysigt (allt utom att få revbenen sparkade och maglade på förstås)
Vikten stör mig inte alls lika mycket längre, och det är ärligt talat bara så jävla skönt att slippa tänka på vikten för en sommars skull. Jag njuuuter farligt mycket av att slippa väga mig stup i kvarten, avstå från en massa godsaker och utöva en massa fjantiga dieter. Bästa viktnedgångs tipset som fungerade klockrent för mig var förresten att Motionera. Jag var ute i minst tre timmar i sträck med Onny en sommar. Åt som vanligt, inget gym. Bara långa sköna promander och det fungerade hur bra som helst.


SÖTAST


Jag ska bara göra en sak ...


Jag behöver låna telefonen ...


Nu ska jag ringa till pappa ...


Syns inte så tydligt kanske men det regnar rätt häftigt ute ...



Holmen

Jag, Anton och Onny åkte hit till mamma i måndags.
Esa ska nog hämta oss i morgon förmiddag. Sen så jobbar han sitt sista pass innan semestern börjar. Egentligen så börjar den först på måndag, men han är ledig lördag och söndag. I helgen är det stadsfesten i Kramfors. Vi ska gå lite på dagarna och kika, men jag har ingen lust att släpa med mig Anton ut på kvällarna ...
Idag har lillebror skolavlutning. Fattar inte varför Sollefteå hade det veckan efter bland annat Kramfors. Lite synd att den inte hålls i kyrkan, då hade jag gärna gått. Dom har den i gymnastik salen och det är tydligen inte många anhöriga som kommer då för att titta (pinsamt för tonåringarna kanske ;-) Dom fick fint väder i alla fall.
Nu har jag avslutat min H&M beställning (det har till kommit grejer nästan varje dag- är ju såå lätt när man bara behöver klicka) Reslutatet: 2 tröjor, 2 t shirts och 2 shorts till Anton. 6 linnen, 2 klänningar, 1 topp, 2 tröjor och två par armband till mig. Ja det blev ju en del men inget av plaggen utom mina tröjor har gått på över 80 spänn - köpt resten på rean! Fynd enligt mig. Första paketet kommer i början av juli och nästa i mitten av juli. Det säger väl sig själv vad min första lön kommer att gå till, men sen så ska jag vara lite rädd om pengarna (försöka i alla fall) KUL med nya kläder i alla fall =)
Och Esas överraskning var förresten ett par McKinley byxor, såna där som är lite kortare typ chinos modell eller vad dom nu kallas. Skitsnygga, och det fanns olika färger och han tog svart. Esa är jävligt het i svart! Me like.
Nu kommer lite kort härifrån ...


Anton tittar på morfars traktor ...


Oj vad den är stor och Spännande för en liten kille!!


Vi fikar ute i solen (med jackorna på - svensk sommar ni vet ;-)


Älskar dig min lilla fillidutt ♥


Min lilla lintott ♥


Slående vacker utsikt från mormor & morfars trädgård utöver älven ...


Anton & hans hund ...


Onny reste ragg och spårade upp något djur ... Vet inte vad det var ...


Älven igår kväll ...


Världens finaste ...


Bustroll ...


Blue is the colour ...


Våra gamla goa katter: Mina och Sune ♥

Holmen kallas vårt hus ... Om någon undrade över rubriken alltså ...






Finally ...




... and no one ever dreams like the girl who never learned to lie ...


3 pass kvar sen ... SEMESTER !!!

Älsklingen har tre pass kvar och sen så har han SEMESTER !!! Wohoo!! Vad vi ska rå om varandra, åka på kuliga saker, äta gott, och ja ... bara avnjuta hans semester maximalt på alla sätt och vis. Har en liten överraskning åt honom i morgon också. Jag är ju mycket för överraskningar. Svårt för Esa att bräda mig på den punkten, även om han är gulligast han med. Jag tycker att det är 100 gånger roligare att ge än att få.
Jag har dammsugit och skurat golv. Marika och Nikko var här en sväng. Och just nu så har jag mejlat över lite bilder till min kusin som ska fixa min blogg design lite. Tack för det gumman! Hon får fria tyglar. Tycker bara att det är svårt att välja kort bland alla tusentals (jo det är sant) kort som vi har ... Aja, har plockat ihop några stycken nu i alla fall.
Jag är ganska lost vad gäller datorer. Eller ja, sånt som inte heter Facebook eller Mina Foton har jag ingen större koll på ^^


Nikko och Anton


Nikko ska ge Anton en puss. Sötnosarna !!!


Mammas gobit ♥

Anton brummar när han hör en bil utanför, eller när man säger "bil". Han älskar att bläddra i tidningar där det finns bilder på fordon i, och han har turen att få se grävmaskiner och traktorer nästan varenda gång vi är ute eftersom dom håller på att bygga och gräva och gud vet vad en bit ifrån oss.
Ja, det ligger nog i generna.






Min Ängel

Du är min Ängel utan vingar.
Har en gloria som inte syns.
Min Ängel du betvingar, dom sår som inte syns.
En ängel utan vingar.
En gloria av guld,
en gloria utan skuld.


2009 - 03 - 25.
Klockan 11.14 - DEN BÄSTA STUNDEN I HELA MITT LIV ♥

Forgotten


06.00 inlägget i morse (som jag inte hann publicera)

Jag vaknade 05.20 för att jag skulle gå på toa - och nu är jag uppe fast Anton sover! Tänkte att han han ändå kommer att vakna snart. Konstigt, det har antagligen slagit slint i hjärnan, men så är det i alla fall. Och Esa åkte iväg innan 04 i morse för att fiska, men han såg tydligen första vaket för bara en liten stund sen. Det däremot skulle inte jag palla.
Jag hade en helt okej dag igår - förutom att jag var så trött. Dagen rullade på rätt fort (utom den sista timmen när ögonen bara ville glida ner och klockan gick i snigelfart) på jobbet. Det hade gått hur bra som helst för moster och Anton! Men det visste jag ju att det skulle göra, annars hade jag inte ens bett henne att vara barnvakt.
Vi prövade en ny Almondy tårta "Kalas tårta" igår kväll, den var riktigt god men brädar inte deras Daim tårta. Idag ska vi grilla - jag är sugen på grillspett, men får se vad det blir för sorts grillande. Det skulle tydligen regna hela dagen idag men nu är det lite solstrålar som skiner igenom lite här och där.


På tidig morgon promenad med mamma och Onny ...


Blommorna kittlas när man luktar på dom ...


Sååå SÖTAST ♥






Kläder Naturgodis och Film ...

Äntligen kväll ... Äntligen syster mys ... Och jag har ingen lust alls att jobba i morgon egentligen - men det är min klädbeställning (som bara växer) som jag jobbar ihop till i morgon. Det ska jag komma ihåg.
Anton blev jätteglad av att träffa moster. Han skrattade, blev jätte busig och allmänt glad.
Mormor agerade räddare i nöden och hittade exakt den bad dressen jag tittade efter på HM shop online till Anton, men som inte fanns. Tack för det!! Skönt, nu är det bara en bikini och ett par bad shorts som fattas för mamma. Tycker bara att det är så synd att dom snyggaste bikinisarna finns i max storlek C80. Oftast. Och jag råkar just nu ha Dolly Parton - wanna be bröst, och då är dom ju alldeles för små :P
Vi har gjort ett jättefint kort som Esa ska få i morgon. På ena sidan är det ett kort på Anton och på andra så har han ritat. Jag tejpade över hela kortet ¨så att det inte ska gå att riva sönder så lätt för små Anton händer, tyvärr så blev det lite "buckligt" pga av tejpen, men det gör ju bara att det verkligen ser ut som ett hemma gjort kort. Precis som det är.
När syrran kommer ut från duschen så ska vi kika runt lite på kläder - hon är lite återhållsam med pengar, men är ändå sugen på att köpa lite nya kläder till sig själv. Och då ska jag dela med mig av min glupska shopping djävul till henne med!
Sen ska vi kolla på film, dricka te och käka naturgodis.






Mina Finaste !!! Ja Anton brädar ju pappsen lite i för sig men ;-)

Tack för kommentaren jag fick till förra inlägget, men vet inte vem den var ifrån eftersom det bara stod anonym?

Ikväll kommer syrran och i morgon får jag sommarlov till i juli =)

Jag längtar tills i morgon eftermiddag då jag avslutat mitt sista arbetspass innan juli och då Esa slutat för dagen. Sen så har vi hela lördagen tillsammans (då det tydligen ska regna)
Sen är det bara att njuta av soliga och regniga dagar, och vänta in den 28:e. Jag älskar sommar regn lika mycket som solen.
Igår kväll kom Bea hit. Hon hade med sig tortillini (?) som vi gjorde med en jätte god pasta sås - för mackor kan man inte äta till middag när man är gravid tyckte hon =) Anton busade med Bea och det var full rulle på honom ändå till klockan 21 (!!!) Fast han har börjat somna senare nu på kvällarna, men senast åtta lägger vi honom. Älskade lilla vännen min, han är så go så att man vill bara äta upp honom ♥
I kväll kommer syrran - LÄNGTAR! Vi ska ladda upp med gosaker och titta på film ... Tjejkväll. Och tills dess så ska vi roa oss med att vara ute, tvätta, leka och kanske skicka iväg lite kort på sötnosen till faster och morfar på mejlen ...


Det "uppklippta" i håret är INTE uppklippt - jag brände ju av det i mars förra året. Men nu när det har växt ut en bit så ser det ju uppklippt ut och blev ju fint faktiskt


Titta på världens sötaste trollhuvud som sticker upp bakom bordet ... Lilleman HAR verkligen blivit lång, han når ju allt med små händerna ...


Scarlet Letters


En dag kvar tills världens bästa syster kommer hit ...

Igår så var Esa och Anton på Öppna förskolan en stund, och då passade jag på att städa köket.
Det kom till två linnen till mig och två t shirts till Anton på min klädbeställning (satt och kikade igen när Esa var och fiskade) Finns väl få saker som är så underhållande som att beställa saker när man är lite uttråkad ;-)
Det blev ingen fisk för Esas del. Men jag hade i alla fall tänt ljus och fixat varma mackor och laddat med massor av kramar tills han kom hem.
I morse så låg Anton i sin säng och jag frågade efter "gosen". Då sträcker han ut en hand genom spjälarna och säger "mmmm" när jag tar den precis som han brukar göra när han ger kramar. Hur gulligt som helst - och det är väl sånt som gör att jag orkar slå upp ögonen kring 6 snåret och fortfarande vara på BRA humör!!

MITT ALLT ♥

Det blir inte mycket tid tillsammans den här veckan för min och Esas del. Men i morgon kommer världens bästa syseryster och Esa ska ta ett extra jourpass (trodde ju att han skulle jobba natt i morgon men han var ledig - fast nu jobbar han ju ändå men det blir bara bra så får jag och syrran vara själva)
Både jag och Esa jobbar ju dagtid på fredag 7.30 - 15.30 för min del, och då var Yasmine turligt nog ledig så hon ville mer än gärna komma hit och vara barnvakt. Förstås!
Nästa vecka ska jag nog åka till mamma ett par dagar, vill ju passa på att umgås så mycket som möjligt med Yasmine innan vi åker till Finland. Och på väg tillbaka så följer ju Esas syster med också. Kul! Det här blir tredje året i rad vi träffar dom, en sommar tradition har etablerats. Fast vore kul att kunna träffas oftare, speciellt för att Anton ska få lära känna sin snälla faster (som förresten köpt en röd trehjuling till honom)


Lekte lite med olika effekter ... Och jag brukar känna mig äldre än vad jag är ... Fast kanske inte såhär mycket äldre ;-)



Miss U


Hundens 11 budord

Hundens 11 budord:

 

1.    Jag lever i ungefär 15 år, varje gång Du lämnar mig betyder det sorg för mig.

2.    Ge mig tid att förstå vad Du begär av mig.

3.    Gör mig lycklig. Du är mitt liv.

4.   Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.

5.    DU har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara Dig.

6.   Tala med mig fast jag inte förstår orden. Jag blir glad av att höra din röst.

7.    Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur Du är mot mig.

8.   Innan Du slår mig: Kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.

9.   När Du är irriterad på mig för att Du har mycket att göra så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.

10. Ta hand om mig när jag blir gammal, kom ihåg: Du blir också gammal.

11.  Var hos mig när jag har det svårt. Allt blir lättare bara jag har dig.




Oj då nu gjorde jag det IGEN ...

Skulle titta efter badkläder till Anton på H&M (fanns ett set som skyddade mot UV strålning med) men det fanns såklart inte. Däremot hittade jag två klänningar och ett linne till mig själv på rean, och Anton fick ett par shorts. Två färger som jag inte haft förut men som jag Vet passar mitt långa mörka hår och en fin solbränna är turkos och korall rosa (tycker att rosa passar bäst till ljust hår, men tror faktiskt att det är lika fint tillsammans med mörkt hår) Jag tog på faktura och kläderna kommer inte förrän i mitten av juli - det betyder att jag kan köpa dom för min första lön! Skönt, för jag pallar nog inte säga till Esa att jag beställt mer kläder som min darling får lägga ut för så länge (tills jag får pengar!) Visst vi har delad ekonomi, men det är ju bara Esa som har fast jobb och en riktig inkomst. Och jag hatar att han får stå för det mesta. Jag vill också kunna bidra lika mycket ekonomiskt, och inte vara beroende av hans inkomst utan ha min egen. Men det kommer ju så småningom det med, men ändå ...


Mer då? Jag mår bara riktigt riktigt BRA. Jag/vi känner av bebisen varje dag. Och när jag gör det så inser jag mer och mer att det är en till liten Gudagåva som snart kommer till oss. Har funderat mycket på om jag kommer att kunna älska nästa lilla knyte lika mycket som jag älskar Anton. Men även om det är svårt att tro nu så vet jag att jag kommer att göra det.
Har förresten kommit på ett pojknamn nu som jag skulle kunna tänka mig och det är Hampus. Så antingen blir det en Linnea eller en Hampus.
Och sen får jag inga fler barn för Esa :P Men det är okej, man måste ju ha tid råd och plats också. För kärlek finns det i obeskrivliga överflöd att få här ... Och sen så tycker jag att det räcker att var gravid två gånger i mitt liv - verkligen. Gå och kånka runt på dom här extra kilona mer än två gånger - NEJ TACK.
Vill ju go back on track igen - få tillbaka min kropp, tatuera mig (längtar!!) och bara vara jag liksom. Inte vara två som nu.

Mitt fina halsband (som är i guld och vitt guld) fick jag från älsklingen då jag fyllde 20 (tror jag att det var) ♥

LÄNGTAR TILLS TORSDAG =D





My world of sin


Haft en underbar morgon med min son och första arbetshelgen avklarad !!!!

Min första arbetshelg har gått hur bra som helst  och nu är den avklarad. Jobbar nästa gång på fredag och sen är jag ju ledig fram tills juli.
Igår kväll när jag kom hem så hade Esa fixat iskaffe, gotta och bakat rabarberpaj (och gjort rabarberkräm) Så himla fint ♥ Grabbarna hade haft en bra helg. Mysigt att vara själva utan mamma. Men tror ändå att Anton hade saknat mig lite i alla fall (fast han är pappas pojke!) Jag fick en stor kram av honom när vi möttes igår kväll - dom hade gått Flogsta runt och vi möttes när jag slutade. När vi höll på byta om till pyjamas på honom så fick jag 4 kramar och han skrattade och for omkring i sängen som en liten tokfrans och var bara jätteglad.



Nu i morse så var det pappsens tur att få sovmorgon. Jag, Anton och Onny tog en skön morgon promenad.
Jag har duschat Onny också nu på morgonen, men till skillnad från mig som blir på bra humör av en dusch så blir gumman lite sur (och skinande ren)
Nu är det inte länge kvar tills vi åker till Finland! Längtar. Och Esa längtar mest förstås - det blir hans första familjesemester och det blir roligt för Anton att få träffa farmor och faster! Hoppas att faster låter bli att äta upp honom bara - risken är stoooor eftersom han är ett sånt charmtroll!!


Ta det som en pik - nu är jag less på att bli fotad mamma ...



Allt i allo fredagen och jobb i morgon ...

Något jag måste köpa när jag får lön är massor av låga skor och sandaler. Och fotlänk (ar) i silver och lite nya halsband.
I morgon kliver jag på mitt första arbetspass. 8.30 - 21.30. OCH NEJ: det är absolut inte så jobbigt som det låter! Visst, det är hela dagen men det är så lugnt och trivsamt att jobba där så det är ingen fara. Och det är sällan vi slutar 21.30 ... Oftast så får man gå tidigare. En del skämtar om att man får lite ledigt av att gå dit - och har man hemmet fullt av barn eller något annat som det är full rulle på - ja då är det lugnt och skönt att gå dit.
Jag kommer att sakna Anton som fan, men kul för Esa att få vara själv med honom. Dom ska åka upp och grilla med J. Far och son kvalitets tid.
Idag har jag bakat chokladbollar, små städat hela dagen och håller på med middagen. Jag har planerat chips, dipp, dricka, film och hångel för kvällen - vet inte vad Esa har planerat men han tackar säkert inte nej till att delta i min planering. Ska eventuellt ner och sola tillsammans med Sara sen också. Och nej - vi låser inte in oss i ett solarium och solar skavfötters eller sitter i det varma lilla rummet och väntar på varandra (!) - Tydligen vanligt (ser det titt som tätt) bland yngre tjejer 13 - 15 års åldern. Jag är 23, för mig är dom yngre. Och spara pengar? Då skulle jag ju hellre vänta tills jag hade råd. Själv fattar jag inte nöjet med att sola två i samma solarium eller sitta och vänta på varandra i samma rum (?!) En del av njutningen är ju faktiskt att ligga där själv och bara vara just det, själv. Och pallar man verkligen inte sitta utanför och vänta på sin kompis? Ja ja ...




Jag och min nummer 1 ♥


Haha mamma är jätte rolig =)




Älskar dig mest CHARMTROLL




Tycker att en del liggande kort blir bättre än om man roterar på dom ...

Våran älskade son Trollungen =)




Älskade lilla TROLLUNGE. Behövs bara lite vind för att få den rätta frisyren =)


Lilla söta handen ...


Lite tårögd pga av solen (innan mammma fällde ner sufletten)


Titta där, titta ...




Glad som vanligt!!




Studenten (saknar mina favorit tjejer i Stockholm !!!)

Fått sovmorgon idag med. Esa och Anton hade promenixat med Onny till hästarna igen nu på morgonen, och en av dom hade fått mjuken av Anton! Dvs han kramar om och gosar sig in i någon. Gulligt. Och lite tufft, hästarna måste ju se gigantiska ut i hans ögon.
Igår var jag ju på möte inför kommande sommarjobb. Anton fick följa med eftersom Esa slutade halv fyra. Han var ett praktexempel som vanligt men efter ett tag började han bli rastlös, så då blev det bulle. Vi var där i ca 1½ h, så inte konstigt att det blev tråkigt för hjärtat.
Känns KUL att börja jobba. Känns UNDERBART att få en egen lön! Jag ska ju jobba nu i helgen, lördag och söndag. Och nästa fredag tror jag att det var sen. Men sen så börjar det riktiga jobbandet från och med 12 juli - 10 augusti.
Min älskling tar studenten idag - är så stolt över dig gumman! Ringde henne i morse, och ska ringa senare idag för att höra hur det gått. Saknar verkligen mina favorit tjejer i Stockholm. Bättre kusiner finns inte!!


Anton tittar efter vovven (en jämthund som står i en rastgård mitt emot oss)


Illbattingen är på G =)


Älskade Trollunge!!  ♥



Kvälls lyx

Ansiktsmask, fika och flera avsnitt av Vampire Diaries i rad ... Kan inte annat än njuuuuta. Me Myself and I =)



Glasskalas och nya skor ...

Morgonen började med att jag fick sovmorgon =) Esa och Anton åt frukost och sen så hade dom gått ut på promenad med Onny, och gått förbi hästarna. Anton hade både matat och klappat en av dom! Runt nio var det dax för lilleman att sova igen, så han och pappsen myste ner sig i våran säng och jag klev upp. Åt frukost och sminkade mig till musik i lugn och ro. Såå skönt!! Esa är så underbarast, på alla sätt och vis. En underbar sambo och en underbar pappa ♥
Efter lunch tog vi en tur ner på stan. Åt glass och inhandlade solskyddsfaktor till Anton. Och så var vi in en sväng på Intersport och hittade en jättefin McKinley jacka till Anton som turligt nog var nedsatt i pris, och ett par jättefina skor också som han fick. Jackan jag köpte i Stockholm är jättefin men alldeles för varm nu, den här var lite tunnare och kan användas såna här dagar så den andra är för varm.




Jag älskar färgen på jackan, och skorna var superfina. Sportigt liksom ...




Finaste grabbarna som finns !!!!


Anton fick både smaka kulglass från pappa ...


... och mjukglass från mamma ...


Och det tyckte vi om =)

Jag ska på möte i morgon angående jobbet. Känner mig taggad för jobb. Ska rent av bli skönt att få komma ut och framför allt att få dra in pengar jag med! Ett kraftigt lyft för självkänslan är det ju alltid att få jobba. Bara det ordnar sig med Anton dagarna då Esas semester är slut och vi båda jobbar i juli ... Skulle sitta fint med två inkomster, speciellt inför nästa lilla bebis som kommer. Och allra helst om det skulle bli en tjej - jamenar då måste jag ju fylla på med rosa kläder och prylar ;-) Jag älskar rosa. Och jag vet att hon inte skulle bry sig i om hon får mestadels kill kläder eller leka med killsaker i början av sitt liv!
Och det är ju samma med jackan och skorna vi köpte nu till Anton tex - jag vet ju att en ett åring skiter fullständigt i märken och sånt. Men jag tycker ändå det är kul att köpa fint och bra kvalite även om det i nuläget bara är jag och Esa som lägger ribban. Annat är det ju när han blir äldre och vill ha vissa kläder eller skor ...
Och sen så blir det väl lite så med första barnet (för min del) att man gärna lägger ut lite extra sådär ^^
Jag har bjudit hit Marika på lite käk och skitsnack om en timme, så jag ska väl börja lite med maten nu då ...



RSS 2.0