ANTONS FÖRSTA SOMMAR. 2009

Jag lägger ut lite kort från Antons första sommar =)
Skriver kommentarerna under bilderna ...
Härligt med sommar värme ..


... Fast det var ju inte varmt hela tiden ...


På verandan i Norrfällsviken ...


Mammas lilla modell ♥




Lycklig !!!


Här satt vi i bilen utanför Tempo och skulle till stugan - kan man vara annat än glad då ??


Mmm sover så gott ...


Anton & mamma ...


Anton & pappa


Anton & mormor å morfar


Anton & moster


Anton & morbror


Anton & faster


Anton & kusin Sami


Anton & storasyster


Och så Anton & mormor =)


ÄLSKLINGS PRINSEN !!!







18/1 2010 MIn solstråle

Solstrålen i mitt liv ♥
Korten är från i augusti, alltså var han ca 5 månader gammal ... GLAD som för det mesta =) Min lilla Glädjespridare !!! Puss Jag älskar dig ...

17/1 ANTON

Vår lilla prins har namnsdag idag 17/1 Anton / Tony
Placering på namntoppen 2008: 14
Antal män med namnet i Sverige: 31877
Anton, tysk version av latinets Antonius som betyder den ovärderlige. Namnet har förekommit i Sverige sedan början av 1600-talet. En engelsk variant av namnet är Antony (eller Anthony), på franska Antoine och den spanska versionen är Antonio.

Den förste kände bäraren av namnet var general Marcus Antonius som för en period, århundradet före Kristus, styrde Romarriket tillsammans med Augustus. Antonius tog sedan sitt liv tillsammans med Cleopatra den VII. Förloppet är beskrivet av bland andra Shakespeare.

Namnet blev vanligt på 300-400-talet i den kristna världen på grund av Sankt Anton den store - en Egyptisk eremit som startade det första munkväsendet. Klostret fick namnet S:t Antonius och finns kvar än idag. Under tiden i öknen utsattes Anton för flertal frestelser, dessa har gestalts inom konsten av exempelvis Salvador Dali. Sankt Anton festdag firas 17 januari, vilket numer även är Antons namnsdag.

Namnet fick sedan ett uppsving i popularitet i Europa under sena medeltiden, då beroende på Sankt Anton av Padova, Portugals skyddshelgon. Anton av Padova var först augustiner- och sedan franciskanermunk. Han är Skyddshelgon för skörd, fattiga, ogifta kvinnor, ofruktsamhet och vid förlorad nåd och borttappade föremål. Kanske finns det inget så älskat helgon i den Katolska Kyrkan som den Helige Antonius av Padova. Sankt Anton av Paduas festdag firas 13 juni. 

I England associerades namnet under en period (felaktigt) med det grekiska ordet för blomma (anthos), det är därför ett extra h dök upp i namnet under 1800 talet, i den Brittiska stavningen.

Namnet är ett exempel på ett modenamn vars popularitet tiodubblats under 1980- och 1990-talet jämfört med tidigare, under 2000-talet har namnets popularitet dalat något. Det var det 14:e vanligaste pojknamnet på nyfödda 2008. Namnet förekommer även i mindre utsträckning som kvinnonamn och efternamn.
Källa. Svenska namn.se

ANTON nyfödd & 20 dagar framåt ...

Lägger ut en liten bildbomb på min älskling från det att han föddes och tjugo dagar framåt ...
25 mars 2009. Klockan 04.00 på morgonen började värkarna ... Runt 08.30 var vi i Sollefteå. 09.30 la jag mig på britsen och började "jobbet". 11.14 så föddes lilleman. Det gick extremt fort med tanke på att jag var förstföderska sa dom ... Och det var väl lika bra, att det gick så fort =)
Lyckliga föräldrar på BB =)
Nyfödd guldklimp ...
Herregud vad liten han var !!!
Mammas ögonsten ♥
Och pappas med ♥




Mys

16/1 2010 norrfällsviken 2009

Det här med att jag fattar 0 av om hur man skapar en snygg profil och design STÖR MIG !!! Skulle behöva någon som satt bredvid och visade, för jag fattar inte ... Tills vidare så får det väl vara temat "resor" då !!! Nu ska jag lägga ut en bildbomb på Norrfällsviken (igen) men dom bilderna finns det väl knappast någon som dör av utav att titta på igen ?! =) Skriver kommentarerna ovanför bilderna ...

Hamnen
Utsikt från verandan ... Den här utsikten är underbar att starta morgonen med + en cappuccino !!!





På våran underbara promenadslinga vid havet ...





Onny gumman vid havet ...



Lilla stugan som vi brukar sova i ...



Esa & Onny utanför stora stugan ...



Iskall Champis med is en varm sommardag ...



Anton pytte liten haha =) ♥





Onnys kompis Bozo var också med i 2 veckor =)





På promenad med syster/moster (Antons moster alltså!!)



Älsklingen slår bollar på ranchen en kväll ... Vackert även på ranchen, mindre kul med bollarna kanske (blivit träffad - av Esa ... och fick några stora blåsvarta blåmärken + brosk i benet eftersom det var en otrolig smäll - så vi har en helt olik uppfattning av golfbollar, jag och Esa =)


















RSS 2.0