Kort tagna med nya kameran

*Glad* Idag hämtade vi ut paketet från H&M, med mina och Antons kläder ... Anton fick förresten jättefina kläder av mormor: en huvtröja, en t shirt och ett par shorts - kommer att matcha så fint med hans klarblå ögon!
Appropå blå ögon - jag har ju knäppt en hel del kort med nya kameran, men Antons ögon blir inte blå på korten (???) Mammas kamera är likadan som min, och det blir samma sak där. Kameran är ju på 12 megapixel - vår gamla är på 6. Och det är en riktigt fin kamera också, så ... Nä, jag fattar inte. Bilderna från förra inlägget var med gamla kameran, som också är riktigt bra faktiskt.
Sen så finns det ju naturligtvis en massa inställningar som jag inte har prövat än, men tycker ändå att blått borde bli blått oavsett inställningar ... Tycker att det är lite synd, han har ju världens vackraste ögon ju ...


Anton med sina - inte blåa ögon =) Taget med nya kameran. Hade inte ställt in kameran för närbilder (som man kan göra) men det blev ju bra ändå.

Jag lägger ut lite fler kort som är tagna med nya kameran (och som sagt var: har inte lärt mig den helt än så vissa kort kunde ha blivit bättre med Rätt inställning!)


Anton & Bozo


Anton i stugan


Anton och morbror William tittar på "Hitta Nemo"


Dom är så söta!!!


Wille får "mjuken" av Anton ♥


High five (som pappa lärde Anton för flera månader sen =)


Morbror har en intressant tröja ...


Anton och mormor tittar på "Hitta Nemo"


Mys ...


Och så måste man resonera lite mitt i filmen ...


Tåligare vovve får man leta efter!! ♥


Hmm vad såg jag för intressant därborta?


Jag zoomade in hamnen från våran altan ...


Kul det skulle vara att ha en båt också ...


Och så fingret i munnen (vanligt och ser så gulligt och oskyldigt ut!)


Anton leker med Onny ... Och inte vise versa ...




















Norrfällsviken 28 - 30/5 2010

Nu har vi kommit hem från en underbar helg i vackra Norrfällsviken. Kunde ju inte ha haft en bättre morsdag!







Både i fredags och i lördags var det molnigt, men idag sken solen! Mitt i allt kom det en kraftig regnskur och åska, men det varade inte länge innan solen var tillbaka ...


Anton och mormor har hittat tussilago ...


Lukta mormor ...


Lillebror är imponerande duktig och hjälper till att bygga den nya altanen ...


... som kommer att bli jättefin och så småningom delvis inglasad ...


Kall dricka med jordgubbar i - ett måste !!!


Anton och Onny ...


Anton matar Onny med gräs och jord ... Ja, hästen äter ju det så ...


Antons mamma och pappa =)


Så gulligt för man ser Antons lilla hand längst ner på kortet, han visar en sten som han har hittat ...


På upptäcksfärd med pappa ...


Det finns mycket att se!!


Morsdagstårtan. Nöt botten med vispad grädde, riven choklad och jordgubbar ovanpå ...


Jag fick tre vackra rosor, en parfym och världens gulligaste morsdagskort av Anton och Esa ♥ Längtar verkligen tills Anton kan rita egna kort och ge!!










Lördag i Norrfällsviken ...

Dagen igår bestod av mvc - som gick bara bra. Hjärtslagen låg på 155 och på Anton låg dom på 158 första gången. En lillebror på G? =)
Och medan jag var där så var Esa och Anton på Öppna förskolan. Lite kvalitetstid för far och son. Något jag tycker är lite trist med Öppna förskolan är att mammorna i överlag inte är speciellt trevliga och verkar vara småsura - speciellt dom lite äldre typ 30 + Jag tycker inte heller att Öppnis är det roligaste stället att vara på, men man går ju dit för sitt barns skull. Inte för att man har så himla tråkigt eller har behov av att träffa andra mammor. För har man det behovet eller den önskan så kan ju inte Öppna förskolan i Kramfors rekomenderas!
Jag tyckte bara att det var skönt att inte behöva gå dit, men ändå att Anton fick leka lite, så jag gick iväg och solade efter mvc.


Gladaste Älsklingen ♥

Just nu så njuuuter jag av stuglivet!! Det är balsam för själen att vara här. Vi kom ju som sagt var hit igår och i morse for Esa på jobbet och slutar i morgon bitti. Blir alltid nyförälskad när vi är här ute, haha ... Fats med tanke på att vi har tre år bakom oss och ett barn så tycker jag ändå att vi är nyförälskade rätt ofta, det skickas fortfarande gulliga sms och kärlskförklaringar. Vi kan fortfarande gullas på offentliga platser som två tonåringar haha ... Men det får vi ju sluta med när barnen växer upp, annars blir vi väl så "pinsamma" :P



Nytagna bilder kommer när vi kommer hem. Leker, trixar och mixtrar för fullt med den superfina kameran jag fick i födelsedagspresent !!


Myskväll med Bea ...

Undra hur många timmar man kan surra innan käften hoppar ur led? Uppenbarligen många. Hade en skitmysig kväll med Bea. Bjöd henne på lasagne, sen lämnade vi Bozo och gick ner på stan. Köpte chips och naturgodis, gick och solade. La lilleman och dukade upp för en filmkväll - som blev en Prat kväll som vanligt. Vi satte inte ens på någon film utan surrade non stop tills klockan var över elva (SENT för att vara Sabina med andra ord!)


Bea kom förbi en sväng idag också ... Och här kollar dom på Antons favorit film UP en stund ... Han brukar knacka innan pojken på filmen knackar på dörren och skratta åt den =)

Och just nu så är jag så trött så att ögonen håller att att trilla ur sina hålor!! Det är precis såna här kvällar någon som inte känner mig antagligen skulle tro att jag var påverkad ... Jag skulle lika gärna kunna ha stoppat i mig nåt, jag blir virrig, sluddrig och upprepar samma saker stunderna jag vaknar till om jag sover i soffan ... Helt av banan med andra ord. MEN bara påverkad av den enorma tröttheten, ingenting annat :P
Så vill man bli dum i huvudet bokstavligt talat (som man blir av kemikalier) - bli med barn, kliv upp tidigt och håll i gång dagarna i ända - så får du din effekt på kvällen! Tycker själv bara att det blir pinsamt och jobbigt, men behöver som tur var inte förklara mig för Esa ...


"Every saint has a past and every sinner has a future"

Dom ringer förresten hela tiden (tycker jag) och hör med Esa om han vill bli övervakare via kriminalvården eller kontaktperson via soc. Det är killarna han är/blir det åt som sagt till att dom vill ha honom. Snacka om livs lyft för hans del! Vi har ju lite planer på att starta familjehem så småningom - och redan förra året frågade socialen om vi kunde ta emot någon direkt. Är tydligen riktigt stor brist på familjehem. Smickrande, men vi måste ju först och främst ha hus. Men sen att få boende hos sig lär inte bli något problem. Jag kan även tänka mig att ta emot mindre barn som har det tufft hemma och behöver komma till ett kärleksfullt, nyktert hem ... Fast risken är väl stor att jag behåller dom - eller åtminstone skäller ut föräldrarna i fråga efter obarmhärtiga noter ...
Nu blir det soffan, film och en massa kärlek & mys med min livkamrat ♥





Blöt jord och blommor = doften från himlen ...

Kollat vädret i viken på Yr.no och ser ut att bli grått varvat med regn ända tills på söndag kväll :P MEN det är så njutningsfullt (kommer inte på ett mer passande ord) att vara där ute Oavsett väder, så det gör väl ingenting! Man myser på inne, och ids man så är det ju bara att dra på sig regnkläder och promenera ändå! Måste ju eftersom vi har Onny ... Dessutom så finns det ingen - och kommer aldrig att finnas - parfym så doftar godare än blommor och jord efter regn!! Det doftar så friskt och underbart, jag blir naturligt hög känns det som. Kan vara ute och svepa in den doften i timmar ... Jag älskar sommar regnet lika mycket som solen ...



Idag så ska jag och Anton spendera kvällen med Bea som är på besök från Skellefteå (saknar henne som fan men det är väl knappast någon klok människa som stannar kvar i Kramfors ??? Och vi är kvar tills vidare pga av Esas jobb)
Vi ska sola runt 18, sen är det läggdax för lilleman när vi kommer hem igen och då ska vi fika, sätta på någon film som vi bara pratar bort och umgås. Ska bli så himla mysigt !!!



Barnvakt till världens största bebis ...

Idag har jag:

Inhandlat kokos olja - så nu beställer jag sol tills helgen så att jag kan sitta på verandan med en iskall dricka, utsikt över havet och bli lite brun(are). Gav brännan lite hjälp på traven nu ikväll i ett solarium.
Anton har fått en traktor och en lastbil som är nästan lika stora som honom, tänkte ta med och ha ute i stugan så att vi slipper ta med - och glömma - leksaker när vi åker dit och hem igen.
Fixat en ny mascara (brun för en gångs skull) och fått en make up remover på köpet.
Fikat supergod rabarber paj med glass och iskaffe hos Sara och Theodor.
Och så är vi hundvakt åt världens goaste Bozo över natten.
Och snart är det fredag! Ska förresten på mvc på fredag morgon, men det glömmer jag hela tiden. Ska lyssna på hjärtljud och mäta livmodern. Det är skillnad på att vänta barn första och andra gången, speciellt då dom kommer tätt. Har inte samma engagemang och koll på denna lilla människa som jag hade med Anton. Med Anton var det såå nog med föräldragruppen, läsa böcker, notera sparkar osv. Omedvetet, men det gick ju på automatik eftersom det var så spännande och nytt! Spännande är det naturligtvis den här gången med, och denna lilla människa kommer naturligtvis att bli lika älskad som Anton är. Men just nu så har ju Anton hela vår uppmärksamhet och tid - och kärlek. Så man hinner inte reflektera lika mycket över kommande barn. Tiden går också mycket fortare. Antagligen för att jag har fullt upp hela tiden känns det som.


Bumlingen Bozo =) Så gulligt med det där jätte huvudet liksom ♥


Bozo ville leka med Onny och bollen, men det ville inte fröken så han fick ligga och tugga själv på sin boll - men ute leker dom!

Öppna förskolan och jobbiga bloggar ....

Jag brukar inte klicka in mig på helt okända människors bloggar spontant, men igår gjorde jag det på bloggen Dolce Bambini och ångrar mig djupt! Handlar om en tvåbarnsmamma - vars 6 åriga dotter dog pga av hjärntumör för några dagar sen. Tårarna bara rann när jag läste det korta inlägget om att lilla Lova "reste i natt" ... Sen skummade jag igenom lite inlägg sedan tidigare - fortfarande med tårarna rinnandes som skymde sikten - men orkade inte läsa allt. Fattar inte hur man orkar?! Men dom hade ju en son också, och för sitt andra barn så måste man orka. Kommenterade också ...
Och blev heligt förbannad när jag idag läste två kommentarer på hennes blogg, där två empati/sympati störda omänskliga jävlar hade skrivit något i stil med varför hon skrev om detta, om hon ville att folk skulle tycka synd om henne och att det händer så mycket skit i världen och att det inte var ett dugg synd om den här familjen. Och andra kommentaren: fula barn, lider med dig ...
Jag kommenterade inlägget och skrev att det var uppenbart att dessa störda jävlar inte har barn själva ... FYFAN. Hur fan kan man skriva en sån sak till någon vars barn dött i cancer?!? Jag som inte ens känner dom här människorna, som aldrig läst hennes blogg förut ens en gång gråter när jag läser det lilla jag pallar att läsa. Kraftig psykopat störning på dom där två! *FÖRBANNAD*



Idag så har vi varit på Öppna förskolan i två timmar. Anton var lite reserverad när vi kom dit först men sen så kom han i gång och lekte för fullt. Ruschkanan (banan men jag säger kanan) och bilen nedanför var två populära saker. Och jag fick mig ett mindre motionspass haha ...
Esa beställde en parfym till mig idag i morsdags present. Han tycker om att ge, men att överraska är inte hans starkaste sida - den biten står jag oftast för ;-)
Utom gällande golfskorna som jag lovat köpa för min lön - dom hämtade han ut igår från shopen men man får betala dom senare (när jag får lön) Dom var på rea, bara 750 spänn. Vadå rikemans sport ?!? Nädå, helt klart värda pengarna. Snygga och bra och lär användas i ett par år.
Längtar som sagt var tills på fredag, då ska vi åka ut till stugan i ett par dagar och då kommer mamma hem från Norge också =D Ska bli sååå kul att träffa henne och det tycker speciellt Anton! Hon är ju favoriten. Ibland undrar jag om hon tillomed brädar oss föräldrar ;-)




2010 - 05 - 24 Anton kör bil på Öppna förskolan =)




Fiskepremiären och griniga mamman ...

Igår så var vi på fiskepremiär i Djupsjön. Killen Esa är kontaktperson åt följde också med. Esa var inte speciellt populär i mina ögon efter en ca 2 kilometers vandring på en liten smal skogsstig alldeles vid vattenkanten, som bitvis var hur lerig och blöt som helst. Och smal och trång. Ett tag så följde några av grabbarna från stället han jobbar på också efter (dom skulle också fiska) Och vi lät likadana allihop i ledet bakom Esa (mutter stön hot om att slänga grejerna man kånkade på osv) Blev lite full i skratt - jag hade ju platsat som handen i handsken i det där gänget. Samma bråkiga attityd ha ha ... Man kanske får bättre tålamod ju äldre man blir ?!
När vi till sist kom fram till stenhällen där man brukar fiska fullt så fick Esa napp på första kastet! Sammanlagt tog det max 8 kast innan han hade fiskat fullt (dvs 3 fiskar) Regnbågar allihop. J däremot fick både en regnbåge och en röding.




Och kan ju bara än en gång säga att Anton har ett GUDOMLIGT humör. Trots att vi hoppade över middagen (grillade när vi kom hem och han fick en liten korv medan vi var där) och trots att han var trött och vi var där alldeles för många timmar så var han ändå på BRA humör! Det var jag som var som en trött hungrig ett åring borde ha varit: grinig, otrevlig, irriterad osv. Så jag kan ju ta lärdom av Antons enorma förmåga att anpassa sig till olika situationer även om dom blir som man inte har tänkt, och oavsett allt behålla det goda humöret.
Dom flesta brukar påpeka vilken "snäll" son vi har och ända sen han var lill liten. Själv tycker jag att ordet "snäll" är fel ord att använda - ett barn som är gnälligt pga av hunger eller trötthet är ju också ett snällt barn. Men förstår vad dom menar. Ett mer passade ord är att vi har ett enormt anpassningsbart barn med en ängels tålamod och humör i klass med en Gud. Och nej jag överdriver inte!! Kan alla som träffat lilleman intyga.
Jag som är 23 blir tusen gånger mer kinkig och bråkig fast jag kan uttrycka mig med ord! Pinsamt.


2010 - 05 - 17

Jag har nyss beställt 2 par shorts och tre t shirtar till Anton. Något annat vi måste köpa är en tunnare sommarjacka och ett par sandaler. Får väl ta en sväng på stan i Härnösand någon gång när vi är där och storhandlar mat.
Längtar förresten tills nästa helg!



MITT ALLT

Knack knack =)



Skor Skor Skor ...

Skor som måste inhandlas: Converse kopior (behöver inte alls vara äkta men huvudsaken är att dom har det utseendet) och funderar även på att köpa ett par ballerina skor. Nu när jag inte kommet att kunna gå omkring i mina high heels pga en gigantisk mage och ett bråkigt bäcken!
Vet inte om ballerina är min stil riktigt, men Bea har ju hur många som helst så jag kanske får låna ett par av henne under sommaren bara ^^
Just nu så känns det som att jag har brist på Allt: Kläder som passar, bh:ar som passar!! Skor (lägsta klackarna är på 10 cm och förutom alla högskor så har jag ett par grå gympja dojjor och ett par tofflor!) Jag fick min beställning från Nelly i förrgår, och den från H&M kommer i mitten av juni. Någon klänning var i större storlek, men jag köper ogärna kläder som passar bra nu men blir för stora sen - det här är ju ändå en så pass kort tid. Töjbara klänningar och linnen är bra, såna kan magen få växa i utan att det blir alldeles för trångt ...


En sån kanske jag skulle jag ha köpt =)

Jag och Anton kom nästan nyss in från en vända på på byn. Jag har köpt en smarrig morsdagspresent till min älskade mamma och lite grejs till mig själv också - tycker som sagt var att det är mysigt att ägna kvällarna åt utseendet (speciellt efter kvava dagar) Som peeling, inpackningar, masker osv.



2010 - 05 - 20

Anton är så himla mysig - nu får vi dagligen flera "gosar" från honom. Dvs. han lägger sitt huvud mot vårat huvudet och kramar om, eller så kramar han om oss hårt runt halsen. Och så säger han ju "mmmmm" ... Och som jag nämnt tidigare så är det mest mjukisdjuren som fått mjukar tidigare, men nu så har jag fått flera gånger per dag några dagar i sträck. Oftast när jag ber om det, men ibland gör han det sjävmant. Häromdagen så ville han att jag skulle böja ner huvudet när han stod i sin säng, och jag trodde att det var för att få dra mig lite håret. Böjde hur som helst ner huvudet (okej han kan väl få dra lite i mammas barr då!) men då la han bara huvudet mot mitt och kramade om ♥
Såna gånger så blir jag alldeles salig vill jag lova! Finns ingen kille som ens varit i närheten av att värma upp mitt hjärta till den graden som Anton gör när han gosas!







Lite kvälls funderingar ...


Dikt från nyfödd

Kära Mamma och Pappa 
Krama mig ofta så blir jag glad och trygg. Låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test, för även om jag klagar så är ni ändå bäst. 
Visa mig handling vad respekt är för någonting. Lär mig se det vackra i världen runtomkring.
Tala om att jag duger just precis så som jag är, och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär. 
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor, 
och kom ihåg att man kan leka även sen man blivit stor.



Mitt barn - det finaste jag har. Det bästa jag har gjort. Den enda människa jag Inte kan leva utan.
Och ändå finns det föräldrar som är så jävla iskalla och använder sitt barn som slagträ för att komma åt den andra föräldern. Snackar skit för att framhävda sig själv, eller dölja sina misstag. Hur kan man hata en annan människa så mycket att man använder den finaste man har, som görs så fruktansvärt illa på kuppen? Hur man man sjunka så lågt? Kan absolut inte förstå detta fenomen sen jag själv fick barn. Och tycker att man är bra jävla iskall om man kan se in i sitt barns ögon och säga en massa saker som man vet sårar sitt barn - för att sedan möta den blicken igen!
(Idag ser och hör jag om folk som gör så, och jag har varit med om det själv. Och förut så tyckte jag att det var dumt - sen jag fick barn så tycker jag att det är sjukt!)
Godnatt.

P.s. Får jag någon dum kommentar om det här inlägget så antar jag att personen som skrev det känner sig träffad, för ärligt talat : vem kan inte hålla med om det här jag skriver, att det är FEL att använda barnen som slagträ? Jo, någon som gör det själv!

ANTON & KNYTET

Sitter och tittar på kläder till lilleman ... Och blir bara förbannad över hur någon ens kan kommentera/har kommenterat, att jag köper saker till mitt barn ... Jag som alltmer sällan stör mig eller blir förbannad på folk (insett att Ingen är värd att lägga ner negativa känslor på eller dåligt mående. Så - varför ens skänka någon man ogillar en tanke?) Men tror att dom flesta föräldrar skulle bli mer eller mindre irriterade om någon ifrågasätter vad eller om man köper saker till sitt barn!
Hör jag någonting liknande igen så kommer jag antagligen inte att hålla inne med orden ... Jag tar ansvar över mitt/ snart mina barn ... Andra får ta ansvar över sina ... För mig är mina barn absolut nummer 1, finns ingen som ens kommer i närheten och jag lägger min kärlek och energi + en hel del pengar på mitt/snart mina barn och det finns inte en käft som kan säga någonting om det! Så ... ... ... Och jag kommer inte att låta bli att skriva saker å ting om vad jag ger eller gör för Anton, som tanken först var ... I helvete heller.
Jag älskar att skriva, jag gillar att berätta, jag tycker om att leka med ord och sätta ord på känslor och händelser. Och jag vill dela med mig av Antons liv med dom som älskar och bryr sig om honom. Och det tänker jag fortsätta att göra! Ett barn väljer inte sina föräldrar eller sitt liv - lika lite som en tonåring/vuxen väljer vad två andra vuxna människor har valt eller väljer att göra. Man är inte någon slags Gud annat än över sig själv och sina handlingar. Vad andra människor gör eller inte gör - det kan inte jag förändra. 



Antons och Onny. Icktjärn 2010 - 05 - 18

... OCH MÖRKER BEKÄMPAR MAN INTE MED ÄNNU MER MÖRKER - MÖRKER BEKÄMPAR MAN MED LJUS!


Änglar ... Dom Finns !!!

Jag ångrar inte en sekund av mitt liv - för hade jag inte valt vägen jag valde så hade den aldrig lett fram till att jag fått lyckan att träffa så mycket underbara människor! Genomsnälla, hjälpsamma, ärliga, raka, fantastiska, unika ... Människor som jag inte trodde fanns. Men dom finns och det är änglarna på jorden som vandrar omkring mitt bland oss! ♥ Pratar främst om familjen jag bodde hos i Edsele, men det finns några till också som inlägget stämmer in klockrent på.



Varma Ord ...

Att få höra att man är den finaste någon har haft är smickrande ... Speciellt om personen i fråga har levt ett tag och haft några stycken! PUSS på dig ♥


Anton 2010 - 05 - 18 Lite fina kort från igår ...

Prins Bus =)
Alltid lika go och glad ♥
Och så vill jag alltid ta kameran !!


Prova mammas skor?


Nej dom här var nog lika "oprov vänliga" som dom flesta av hennes skor ...

Icktjärn 2010 - 05 - 18

I förmiddags åkte vi upp till Icktjärn och grillade lite korv ... Det var 2 andra personer där (men inte runt vattnet) så förutom dom så var vi ensamma. Hur mysigt som helst och lär aldrig hända igen (att vi är ensamma däruppe, det är ju rätt populärt för fiskare och "grillare" varma härliga sommardagar, sena sommarkvällar eller tidiga mornar!)


Bryggan vi höll till på

'
Titta här pappa, titta ...


Badankan Onny ...


... som också bevakade grillen ^^


Enkelt och gott: korv, bröd, räksallad, cola till oss och smothie till Anton ... och så dom ovärdeliga våtservetterna förstås!


Bus ...


... och ännu mera bus (Onny tycker att det är roligt att försöka fånga vatten)


Hon var taggad !!!




Finns det någon fisk?


Här gick mammas adrenalin UPP ...


... och hon Krävde att pappa genast skulle lägga armen om lilleman om dom nu skulle luta sig ner sådär !!! ;-)


Fullt av vackra små vitsippor överallt!


En bäck som mynnar ut i sjön ...






På kvällspromenad runt Flogsta 2010 - 05 - 17

Igår tog vi en kvällspromenad runt Flogsta. Turen som i vanliga fall tar 45 minuter - om man inte går raskt eller joggar utan promenerar - tog över en timme igår. Anton är ju så nyfiken på allt, och det finns ju såå mycket att se för en ny liten människa. Hästar, blommor, träd, en hel massa grävmaskiner och traktorer, små bäckar, stenar ... Ja, kort sagt allt som man själv inte tänker på men som är jätte fascinerade för honom ...





På väg på kvälls promenixen ...


Det finns ju sååå mycket att se ...


... och dofta (dvs smaka) på!


Vi gick förbi hästarna ...


... som pappa matade ...


... men det vågade inte Anton ... Det räcker väl med att jag vågar mata Onny tycker han ...


Men dom var spännande att titta på!!








Det här var en ROLIG promenad =)



En fin dikt som jag tycker är så bra ...

Ett Barn

Ett barn som kritiseras 
lär sig att fördöma. 

Ett barn som får stryk 
lär sig att slåss. 

Ett barn som hånas 
lär sig blyghet. 

Ett barn som utsätts för ironi 
får dåligt samvete. 

Men ett barn som får uppmuntran 
lär sig förtroende. 

Ett barn som möts med tolerans 
lär sig tålamod. 

Ett barn som får beröm 
lär sig att uppskatta. 

Ett barn som får uppleva rent spel 
lär sig rättvisa. 

Ett barn som får känna vänskap 
lär sig vänlighet. 

Ett barn som får uppleva trygghet 
lär sig tilltro. 

Ett barn som blir omtyckt och kramat 
lär sig känna kärlek i världen.
Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. 
Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter. 
~Nils Ferlin~

ÄLSKLING PÅ JORDEN

Min älskade lilla trollpojke =) ♥
2010 - 05 - 14

Anton 2010 - 05 - 16

Idag så fick jag en jätte mysig "gos" av lilleman. Dvs han kramade om mig hårt, borrade ner huvudet och sa "mmmmm" =) Så brukar han göra med Onny (som på bilden som jag la ut i ett tidigare inlägg) och på sina mjukisdjur.


Vi lekte nästan 3 timmar non stop innan lilleman fick ta sin power nap ...


Han har på sig den söta t shirten med myror på som han fått av mammas kompis ...


Vill ha kameran !!!


Undra vad jag ska hitta på härnäst ?!?



Hachiko

Jag MÅSTE bara tipsa om en riktigt fin film som vi såg igår ... Hachiko.
En verklighetsbaserad film om en hunds liv och lojalitet. Både jag OCH Esa blev ledsen i ögat !!! Verkligen gripande. Och det som var mest fascinerade var att detta faktiskt har hänt!
Hmm blev lite sugen på en framtida Akita valp efter den här filmen faktiskt ;-)
Richard Gere och hunden som spelade med i Hachiko.


Den verkliga Hachiko föddes i Japan 1923. När hans husse dr Eisaburo Ueno, dog i maj 1925 gick Hachiko till tågstationen nästan varje dag under 9 års tid, för att vänta på sin husse som brukade komma hem med tåget.


Hachiko dog i mars 1934.


Idag står det en brons staty på hans ställe utanför tågstationen.



Grössjön 2010 - 05 - 15

Idag så laddade vi fika korgen, fiske spöna och åkte till Grössjön för att lapa lite sol, njuta av naturen och se om vi skulle ha fiske lyckan med oss. Fick ingen fisk men en mysig stund med fika, lite färg på sig och Anton fick både en och två myror krypandes på handen (nej han försökte tack och lov INTE att äta upp dom!)

På marken fanns det MYCKET intressant att titta på!

Till veckan måste det inhandlas en keps, men tills dess så får jag låna pappas!

Mellan målet var roligast =)

Pappa berättar något intressant ...

Fisk på G ???


Pappa och Anton vid Grössjön


Lite roligt för det här skrev vi med kol för två år sen ungefär =)
Som två kärlekskranka tonåringar ...
Onny fick simma en hel del ...

... och det tyckte hon var jäkligt kul !!

Anton har fått lite färg på kinderna efter dagen ... Trött och nöjd i bilen på väg hem ...





Anton 2010 - 05 - 15

Klockan 06.30 i morse så tog pappsen med sig Anton och Onny och for upp till Icktjärn (en jätte mysig sjö som vi har i närheten av oss) Dom hade tittat på vattnet, hittat kottar och pinnar och smakat på bäckvattnet =) Tror att vi får en liten naturpojke eftersom barn ofta anammar sina föräldrar intressen ...


2010 - 05 - 08


2010 - 05 - 14


Tog det här mysiga kortet idag på Anton som gosar med Onny ♥











Anton 2010 - 05 - 14

Knäppt många härliga kort på lilleman idag - men vet inte hur man på bästa sätt redigerar röda ögon med det nya programmet! Tycker inte att den redigeringen är vidare bra, så lägger bara ut korten med icke röda ögon just nu!


Sladdar - ett förbjudet område men ack så populärt för en liten kille =)


Min stora (lilla) kille tittar på UP =) Och jag stör med kameran i vanlig ordning ...


När blev min lilla lilla såå stor ?!?






Anton 2010 - 05 - 14

Har haft en super pratig liten kille här på morgon kvisten. Han har pratat pratat pratat, pekat och visat, gett ifrån sig ljud och gjort miner, och ... pratat =) Han lyckas få oss två trötta zombier att le flera gånger - och då gör man det bra!! En riktig liten personlig Solstråle på mornarna när man förövrigt befinner sig i Trötthet Zombie Mosig i huvudet - landet.


Världens vackraste ♥





Pappas pojke ...

Dom flesta jag vet verkar mest ha mammiga barn - här så är det precis TVÄRTOM! Herregud vad Anton gråter om Esa kommit hem och ska gå igen, eller bara tar på sig jackan ... Är han i min famn så sträcker han sig efter pappsen med både armar och ben. Och är han i Esas famn och jag sträcker fram armarna så gosar han in sig i Esas famn och vill absolut inte komma !! Jag vet att jag är en bra och kärleksfull mamma och tur är väl det - annars hade jag fått komplex *skratt*

Onny & Bozo

Onny och bästisen Bozo fick busa igår =)
En kaxig diva trots sina nio år - Bozo som är yngre och starkare vågar inte ens ta bollen, gamla tikar är inte att leka med ^^ Sen är ju han extremt snäll också (tar inte ens tillbaka sin favorit leksak om Onny tagit den!!) =)

I LOVE DAD

Pappas pojke =)

KÄRLEK

Mina två coola grabbar =) ÄLSKAR ER MEST AV ALLT ♥

ÄLSKLINGEN

Anton har börjat ropa "pappa" högt när han är i sin säng och ska sova eller har vaknat. Ibland mamma också, men mest pappa. Och så vaknar vi ofta av att han säger "Titta! Titta där!" På mornarna. Sötare väckarklocka signal finns inte ♥ Ofta menar han ju någon katt som ligger i sängen, eller blommorna på väggen eller något annat. Och så kan man höra någon som knackar inifrån sovrummet - då är det också han. Så jäkla söt så att man bara vill äta upp honom !!! När Esa har varit på jobbet så brukar vi ställa oss i fönstret och titta på när han kommer med bilen, och nu så vill Anton ofta upp i fönstret och titta ... En annan favorit (förutom pappsen) är jämthunden som står i hundgården mitt emot oss. Och nu så ska han inte stoppa allt i munnen (på en gång) såfort han får tag i det - mobilen eller hemtelefonen sätter han mot örat och pratar i. Tidningar eller böcker bläddrar han i och såna saker. Skönt för då hinner vi ju ta ifrån honom det han har fått tag på om det är något olämpligt innan han stoppar det i munnen =)
Tittut!


Jag heter Anton och jag är riktigt full i bus ...


... ni skulle bara veta!!!


Och så kan jag FEJK gråta - men då brukar mina föräldrar skratta åt mig !!!! Hur kan dom inte gå på mina krokodil tårar?!  - tycker att jag fejkar rätt bra !!!


MEN FÖR DET MESTA SÅ ÄR JAG SÅ GLAD så att alla förundras över mitt himmelska humör (ända sedan jag var lill liten) Och det har jag fått ifrån min mamma ;-)

KÄRLEK

Den här lilla prinsen äger bådas våra hjärtan och själar vill jag lova =)

Anton och Nikko ...


Och inte på ett enda kort ville grabbarna titta in i kameran samtidigt =)

RSS 2.0